Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-ratten.nl
Anti-ratten.nl
Bestrijd ratten in je huis

Gevaren

Een rattenplaag kan tal van gevaren met zich meebrengen. Naast de knaagschade aan de woningen of panden kan het ook volop ziekten verspreiden. En dat is natuurlijk geen prettige gedachte. De pest heeft mede dankzij ratten een paar eeuwen geleden zo snel weten te ontwikkelen. De ratten zijn vaak de dragers van de ziekten.

Hoe verspreiden ratten gevaarlijke ziekten?

Ratten kunnen op verschillende manieren de ziekten en de gevaren hiervan verspreiden. Ten eerste doen ze dit via hun uitwerpselen. Daarnaast kan het ook via de urine of het speeksel gebeuren. Bruine en zwarte ratten kunnen de dragers zijn van virussen. Ook kunnen ze bacteriën bij zich hebben of parasieten. Dit zijn voor huisdieren en voor mensen grote gevaren voor de gezondheid. Het is daarom niet vreemd dat mensen niet van ratten houden. Zeker als je zelf een wond hebt is het gevaarlijk om met ratten in contact te komen.

Welke ziekten kunnen de ratten met zich meedragen?

De ratten kunnen salmonella bacteriën met zich meedragen en een voedselvergiftiging met zich meedragen. Ook kan men de ziekte van Weil overdragen via de urine. Een rat kan in water plassen waardoor men deze ziekte kan oplopen. Ook rattenbetenkoorts kan via de urine worden overgedragen. Daarnaast is het ook een drager van de varkenspest.

Andere gevaren van een rattenplaag

Een rat kan ook veel schade aanrichten aan de woning. Een gevaar is als een rat een elektriciteitskabel gaat doorknagen. Er kan dan namelijk brand ontstaan. Natuurlijk is het niet bevorderlijk dat een rat zoveel knaagt aan de woning.

Vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen?

Vraag eens vrijblijvend een prijsopgave op bij verschillende ongediertebestrijders in jouw regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je geld besparen. Betaal nooit teveel voor het bestrijden van ratten of muizen. Kom in contact met erkende bedrijven door ongedierte offertes op te vragen.

Bekijk eens deze pagina’s over ratten en muizen:

> Ratten
> Ratten bestrijden
> Ratten bestrijden kosten
> Ratten in huis voorkomen
> Rattengif
> Gezondheidsrisico’s
> Muizenbestrijding
> Rattenoverlast
> Rattenplaag herkennen
> Woelratten
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders