Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-ratten.nl
Anti-ratten.nl
Bestrijd ratten in je huis

Rattenplaag herkennen

Door een rattenplaag te herkennen is het ook mogelijk om er wat aan te (laten) doen. Graag bespreken we een aantal punten waaraan u een rattenplaag herkennen kunt. Hierdoor is het mogelijk om snel te handelen, voordat het een ware rattenplaag wordt. Ratten planten zich namelijk snel voort.

Hoe kun je een rattenplaag herkennen?

Ratten zijn schuwe dieren. Je ziet ze eigenlijk vooral in de nacht als iedereen slaapt. Vaak zien we ze daarom niet, terwijl ze er mogelijk wel zijn. Hieronder hebben we enkele punten opgesomd, waardoor je een rattenplaag kunt herkennen.

Ten eerste kun je uitwerpselen aantreffen. Je ziet de ratten misschien niet, maar wel de rattenkeutels in je huis of tuin. Het zijn een soort van zwarte pitten welke vaak achter de bank of kast gedropt worden. Daarnaast kun je ook lat hebben van de stank van ratten. Ratten hebben een zeer karakteristieke geur. Het lijkt op een geur van ammonia. Als je dit ruikt dan kun je het beste direct een rattenbestrijder inschakelen.

Ook gaten in vuilniszakken zijn een teken van ratten. Ze ruiken goed en knagen met gemak door het plastic van een vuilniszak.

Misschien hoort u geluiden ’s nachts? Ratten kruipen met gemak door een klein gaatje heen. Ze zitten graag op een zolder waar het warm en droog is. Soms hoor je de jongen piepen of hoor je ze lopen over de plafonds. Tijd dus om een rattenbestrijder in te schakelen. Ook half opgegeten zakken of voedsel is een teken van ratten.

Actie is reactie!

Als je een van de symptomen van een rattenplaag hoort of ziet is het tijd om actie te ondernemen. Schakel een rattenbestrijdingsbedrijf in of neem zelf maatregelen. Misschien moet je nog wat extra onderzoek doen. Het is echter een feit dat hoe sneller je handelt, hoe sneller je van de rattenplaag af bent. Houdt de rattenplaag in toom!

Vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen?

Vraag eens vrijblijvend een prijsopgave op bij verschillende ongediertebestrijders in jouw regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je geld besparen. Betaal nooit teveel voor het bestrijden van ratten of muizen. Kom in contact met erkende bedrijven door ongedierte offertes op te vragen.

Bekijk eens deze pagina’s over ratten en muizen:

> Ratten
> Ratten bestrijden
> Ratten bestrijden kosten
> Ratten in huis voorkomen
> Rattengif
> Gevaren
> Gezondheidsrisico’s
> Muizenbestrijding
> Rattenoverlast
> Woelratten
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders