Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-ratten.nl
Anti-ratten.nl
Bestrijd ratten in je huis

Woelratten

Woelratten, ook wel Arvicola amphibius genoemd, komen in een groot deel van Europa voor. De woelrat heeft een glanzende vacht (en dik) en is wat donkerder van kleur op de rug. De buik is wat lichter bruin. Een woelrat kan 19 centimeter lang worden, waarbij de staart 5 tot 15 centimeter lang is. Een woelrat weegt ongeveer 300 gram.

De voortplanting bij woelratten

Een woelrat wordt kaal en blind geboren met een lange staart en lange achterpoten. De woelratten gaan na ongeveer twee weken uit het nest en na nog een week worden ze uit het nest gejaagd. De moeder heeft dan al weer de volgende worp jongen. De woelrat wordt ongeveer vijf maanden oud in het wild.

Waar leven woelratten?

Woelratten leven in een gebied met veel gras en planten. De woelrat leeft overdag en kan een gangenstelsel aanleggen van een meter lang. Ook kunnen ze in oude gangen van mollen leven. Vooral in de oevers en bij slootkanten worden de gangen gemaakt. Ze bouwen in de gangen hun nest van riet, gras en stengels.

Het gevaar is dat er teveel woelratten zijn en ze veel schade aan de boomgaarden, sloten en gewassen maken. Door de slootkanten schoon te houden en riet en stro weg te halen is de kans kleiner dat de woelrat er gaat wonen.

Men bestrijdt de woelrat ook wel met pillen welke in de gangen gelegd worden. Ook rattenklemmen of mollenklemmen worden ingezet.

Vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen?

Vraag eens vrijblijvend een prijsopgave op bij verschillende ongediertebestrijders in jouw regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je geld besparen. Betaal nooit teveel voor het bestrijden van ratten of muizen. Kom in contact met erkende bedrijven door ongedierte offertes op te vragen.

Bekijk eens deze pagina’s over ratten en muizen:

> Ratten
> Ratten bestrijden
> Ratten bestrijden kosten
> Ratten in huis voorkomen
> Rattengif
> Gevaren
> Gezondheidsrisico’s
> Muizenbestrijding
> Rattenoverlast
> Rattenplaag herkennen
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders