Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-ratten.nl
Anti-ratten.nl
Bestrijd ratten in je huis

Gezondheidsrisico’s

Ratten hebben een lange en uitgebreide geschiedenis van gezondheidsrisico’s. Ze zijn een van de boosdoeners dat de pest zo om zich heen kon grijpen in de 14e tot 19e eeuw. En door de eeuwen heen zijn hierdoor veel mensen overleden. Vooral de buidelpest en de longpest hebben miljoenen mensen het leven gekost.

Gezondheidsrisico’s en ratten

Ook de ziekte van Weil is een ziekte welke door ratten wordt overgebracht. Ongeveer de helft van alle ratten zijn dragers van deze ziekte. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie welke het menselijke lichaam binnendringt via de neus of de mond of via open wondjes en het slijmvlies. Het aanraken van een rat of zelfs een dode rat kan ervoor zorgen dat je de ziekte krijgt.

Voedselvergiftiging

Ook veel eten en drinkwater wordt besmet met de urine van ratten. Het eten en drinken is besmet en wanneer het eten onvoldoende is verhit kan men voedselvergiftiging krijgen.
Andere gezondheidsrisico’s en ratten

Er zijn nog veel meer andere ziekten op te noemen welke men via of door ratten kan krijgen. Het is verstandig om hier maatregelen tegen te treffen. Als men maatregelen treft om besmet te raken of in contact te komen met ratten sluit men namelijk tal van gezondheidsrisico’s uit. Denk hierbij ook uw huisdieren. Zij kunnen nog eerder in contact komen met ratten en vervolgens last krijgen van ziekten. Vervolgens kunnen ze deze op u of uw familie overdragen.

Preventie!

Het is slim om preventief maatregelen te treffen tegen ratten. Kijk naar de mogelijkheden om ratten snel op te sporen. Zorg ook dat ratten geen kans krijgen. Houdt alles mooi schoon rondom de woning en laat geen etensresten slingeren.

Vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen?

Vraag eens vrijblijvend een prijsopgave op bij verschillende ongediertebestrijders in jouw regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je geld besparen. Betaal nooit teveel voor het bestrijden van ratten of muizen. Kom in contact met erkende bedrijven door ongedierte offertes op te vragen.

Bekijk eens deze pagina’s over ratten en muizen:

> Ratten
> Ratten bestrijden
> Ratten bestrijden kosten
> Ratten in huis voorkomen
> Rattengif
> Gevaren
> Muizenbestrijding
> Rattenoverlast
> Rattenplaag herkennen
> Woelratten
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders