Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-ratten.nl
Anti-ratten.nl
Bestrijd ratten in je huis

Ratten in huis voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Ook voor ratten in huis geldt dit. Ratten in huis voorkomen kun je op verschillende manieren doen. In dit artikel geven we je graag een aantal tip som ratten in huis te voorkomen. Enkele zijn mogelijk zeer logisch en sommige misschien ook niet. Door echter alle tips op te volgen zal je zeker voorkomen dat je ratten in huis krijgt.

Hygiëne om ratten in huis te voorkomen

Alles begint natuurlijk bij hygiëne. Gooi afval direct weg in een gesloten afvalbak. Laat geen vogelvoer in de tuin staan. Ratten zijn alleseters en eten het liefst overal een klein beetje van. Zorg dus dat je geen eten voor ze achterlaat. Een zwarte rat een ongeveer 15 gram per dag en een bruine rat 30 gram. Als er niets te halen valt dan zullen ze natuurlijk ook niet bij je huis in de buurt blijven. Door al het voedsel goed op te bergen in afgesloten potten is het niet mogelijk voor ze om wat eten te vinden. Zorg ook dat vogelvoer niet op een dienblad achter blijft. Ruim het op en zet het de volgende ochtend weer terug.

Minder schuilplaatsen om ratten te voorkomen in huis

Als je een schone ruimte hebt met weinig plaatsen waar ratten zich kunnen gaan huisvesten dan zal je ook minder last van ratten hebben. Ratten in huis voorkomen doe je onder andere door geen composthopen te maken in je tuin. Heb je die wel? Let dan goed op holen in de buurt.

Ratten op zolder!

Weet ook dat ratten goed kunnen klimmen. Ze gaan graag op de zolder zitten. Ze knagen dan openingen, net zo lang tot ze naar binnen kunnen. Een kleine spleet van een paar centimeter is al voldoende voor een rat om erdoorheen te gaan. Zorg dus dat er geen openingen zijn.

Vrijblijvend een kostenindicatie ontvangen?

Vraag eens vrijblijvend een prijsopgave op bij verschillende ongediertebestrijders in jouw regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je geld besparen. Betaal nooit teveel voor het bestrijden van ratten of muizen. Kom in contact met erkende bedrijven door ongedierte offertes op te vragen.

Bekijk eens deze pagina’s over ratten en muizen:

> Ratten
> Ratten bestrijden
> Ratten bestrijden kosten
> Rattengif
> Gevaren
> Gezondheidsrisico’s
> Muizenbestrijding
> Rattenoverlast
> Rattenplaag herkennen
> Woelratten
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders